Høstaktivitetsdag

?Høstaktivitetsdag??

En gang i nær fortid spurte Vestfold Tegnspråkforening oss i Holtan DSK om vi kunne arrangere en høstaktivitetsdag – i løpet av høsten. Og vi tok i mot denne forespørselen med glede og spenning!

Forberedelsene var i gang. Hvilken dato og hvilket klokkeslett? Hva skal vi selge av mat og drikke? Og det kanskje viktigste av alt; hva slags aktiviteter?
Til slutt ble en video, med all informasjon om denne dagen, lagt ut av HDSKs leder Ole Theodor på Facebook.

..Plutselig var denne dagen kommet! Vi som var ansvarlige for dagen kom dit to timer før – for å gjøre alt klart.

Datoen var søndag 14. oktober, fra klokka 12 til 15. Stedet var Raveien 45 i Sandefjord. Vi fikk lov til å låne det av VTF. Alle var hjertelig velkomne til å komme. Utrolig nok var vi veldig heldige med været
Dagen ble startet med oppmøte inne i lokalen. Litt tid til samfunn og kjøp av mat og drikke. Det ble også funnet ut hvem som ønsket å være med, så det kunne bli lettere for oss i forhold til fordeling av grupper.

Etter en stund gikk alle ut. Leder Ole Theodor fortalte om hvem skulle være sammen på lag. Rundt 5-6 personer på hvert lag. Det ble gitt farge-navn på alle de 6 gruppene. De tre første felles-aktivitetene var i gang!

Etter felles-aktivitetene ble det tid for pause med sosial prat og mat- og drikkesalg. Da alle fikk hygget seg og spist litt, gikk alle ut igjen. Det var tid for «ballongleken» for alle barn! Alle fikk festet en ballong til ankelen. Leken gikk ut på at man skulle smelle andres ballonger ved å tråkke på den.
Etterpå var det tid for voksnes tur. Den gangen skulle to personer fra hvert farge-lag være med, og de fikk sjanse til å samle poeng til laget sitt. «Hinkekampen» het den leken, og barna heiet av begeistring og spenning rundt sirkelen. «Heia mamma! Slå ham! Ja!» Leken gikk ut på at to deltakere skulle stå innenfor en ring på en fot, med hendene på ryggen. Målet var å få den andre ut av balanse eller ut av ringen.

Den aller siste lagkonkurransen het «balltog», og den var en slags stafett.
Lagene stod på rekke, som et tog. Førstemann på hvert lag hadde en ball som man skulle gi fra seg til nestemann – og løpe til bakerst i toget. Nummer to skulle levere den på samme måte til nummer tre. Og slik fortsatte dette spillet. Helt til et bestemt mål litt lenger bort, og til slutt ble det et lag som gikk først i mål.

Poengtavla var klar, og alle ventet spente på hvem som var dagens vinnerlag! Trommevirvel.. Og det ble laget SVART? Enhver på laget fikk en gullmedalje i sjokolade.

Som en avslutning på dagen var det tid for litt underholdning! En såkalt fotballkamp mellom alle barn og Holtan-spillerne Det skulle bli en spesiell kamp. Alle de Holtan-spillerne fikk seg et sjokk under kampen. De fikk hver en slags kikkert rundt hodet, noe som resulterte i at de fikk en følelse av å ha Usher syndrom. Og de skulle spille fotball samtidig! Dermed ble det full erting og latter fra barna på banen. Publikummet fulgte godt med – med latter og smil rundt munnen, de også!

For en høstaktivitetsdag!! Tusen hjertelig takk til alle som kom?‍?‍?‍??Kanskje vi ses igjen til neste år?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *