Holtan Døves Sportsklubb fyller 25 år!

Holtan Døves Sportsklubb fyller 25 år!

Det hele startet i mai 1993, da det var tre personer som startet en sportsklubb. 8. mai ble stiftelsesdagen, og Kjetil Rønning ble valgt til leder.
Og nå, 25 år senere, ble det arrangert et 25 årsjubileum for Holtan Døves Sportsklubb! Datoen var tirsdag 8. mai 2018, og feiringen ble holdt ved Idrettens Hus i Sandefjord fra klokka 18 til 20. Til sammen var det 28 personer som hadde kommet, både store og små. Til og med Anne Kathrine fra Vestfold idrettskrets kom. Et par tegnspråktolker var bestilt. Olaf Letterud sammen med hans kone Aud var også til stede. Han var med i det første styret fra 1993, som kasserer.

Det kom folk allerede før 18-tiden. Dermed ble det hyggelig prat. Også fikk vi litt tid til å se på de tre store plakatene på en vegg i rommet, som inneholdte mange fine bilder som ble tatt gjennom tidene. Noen fotballdrakter med ulike farger fra alle de årene, de ble hengt opp. Utrolig nok kunne vi også se en haug av pokaler oppå et bord.

Leder Ole Theodor Sponberg startet med å takke alle som kom for å feire en spesiell dag. Etterpå holdte han en 20 minutters fremføring. Fremføringen handlet blant annet om hvordan klubben ble stiftet, hva slags arrangementet HDSK hadde arrangert og hva som skjedde i løpet av de 25 årene. Også fikk vi vite at Holtan-jentene ble kalt «sølvjentene» hele fem ganger, og at Holtan-herrene hadde vært nummer 3 flere ganger før. Rent sportslig var det mye å se tilbake på.
Underveis ble det mye mimring, og det var også en del latter. Innimellom sa Ole Theodor en lignende setning til en og en i rommet; «Du ser ung ut her på lagbildet, du! Jo, det er deg!» «Å ja, det stemmer det..» svarte noen. En fin og tydelig fremføring med mye spennende historikk.

Christine Winge, leder for Vestfold Tegnspråkforening, gratulerte Ole Theodor med dagen. Og etterpå ga hun ham en rosa blomsterbukett med et hyggelig kort og et beløp på 1500 kroner, som HDSK kunne bruke til noe. Også fikk vi sett hva Olaf Letterud hadde på hjertet sitt. Han fortalte tre historier som han husket best fra den tiden han var aktiv med i klubben.

Kveldens servering ble kaffe, brus, sjokoladekake og ikke minst en spesialbestilt jubileumskake! Folk var spente på hvordan den så ut, og alle måpte da vi fikk sett den. Det var Olaf som fikk æren til å skjære det første stykket av kaken, og etterpå nevnte han at den var det beste han hadde smakt. Deretter ble det prat og alle koste seg.

Etter en pause reiste Anne Katrine seg opp og var ivrig til å si noe. Hun begynte med å si at de vanligvis skulle gi en gave til en klubb dersom den fylte 30 år eller mer, og at HDSK var dessverre for ung. Men det ble likevel en liten gave fra dem. Fordi hun sa at de syntes vi var flinke som hadde jobbet hardt for å opprette en sportsklubb for døve. Hun ga Ole Theodor en førstehjelpskoffert som en gave fra Vestfold Idrettskrets, noe som var til stor glede for oss.

Etterpå nevnte hun at hun ønsket å gi oss en utfordring. Hun hadde hørt under fremføringen om at HDSK gjennom alle årene ikke bare fokuserte på futsal og fotball. Men også andre aktiviteter som bowling og et løp som Torbjørn Palmer Thomassen en gang deltok i – Kristinaløpet. Vi andre ble oppfordret til å gjøre det samme. At vi også kunne representere under slike løp for Holtan Døves Sportsklubb. «Du kan løpe 5 km eller gå, alt er lov,» hadde hun sagt. «Slik at folk rundt dere kan se at det finnes en aktiv sportsklubb i Vestfold som består av døve medlemmer. Enten det er snakk om å gjennomføre et løp eller sykle Vestfold Rundt! Da representerer du en sportsklubb som ditt hjerte banker for, og det er jo Holtan. Det er viktig.»

Også fikk vi sett på en hyggelig gratulasjonshilsen som ble tatt på video, fra Margareth Hartvedt. Hun var leder for Norges Døveidrettsutvalg.

Da det nærmet seg slutten, ble det litt underholdning. De aller fleste tok opp sine mobiler da Ole Theodor informerte om «Kahoot!». Alle de 14 spørsmålene handlet om vi fulgte godt med under den fremføringen som lederen hadde holdt i begynnelsen. Til slutt var det «Oldboys», bestående av Olaf og Torbjørn, som gikk av med seieren etter en jevn kamp. Premieren ble Twist, konfektblanding, men da ga de den tilbake til Ole Theodor som et takk for en fin kveld.

Før kvelden ble avsluttet, hadde Holtan Døves Sportsklubb en liten overraskelse til lederen Ole Theodor! Lena Sponberg gikk opp og holdte en takketale om hvor fantastisk han hadde vært for oss. Selv om han hadde mye å gjøre, så ofret han likevel mye for HDSK. Han hadde flere forskjellige roller i både utenfor og innenfor HDSK. Men han taklet de rollene som leder, trener både for damer og menn og far på en veldig god måte. Til slutt fikk han en diger blomsterbukett av kona si, Tatjana.

Festen ble rundet av med småprat rundt omkring i rommet, før en etter en forsvant ute fra døra – med fornøyde fjes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *